Sušiareň Farmárik
Uchovávanie ovocia sušením patrí medzi najstaršiu konzervačnú metódu, ktorá má svoje korene už v rannom praveku kedy si naši predkovia začali uchovávať rôzne druhy bobúľ a neskôr ovocia. I napriek záplave konzerv a stále väčšieho využívania mrazničiek si sušené plody vydobyli svoje miesto na trhu a ich predaj dokonca stále rastie.
Aj my zachovávame tradičnú metódu v podobe sušenia, pričom na získanie kvalitného sušeného produktu využívame kvalitné sušičky ovocia, ktoré zabezpečujú najdôležitejší proces sušenia ovocia; do zahriateho vzduchu prúdiaceho okolo plodov sa odparuje vlhkosť z povrchu sušeného materiálu a zvnútra sa vyrovnáva, aby sa opäť odparila. Tieto procesy prebiehajú tým rýchlejšie, čím vyššia je okolitá teplota.
Dôležitú rolu pritom samozrejme hrá i priepustnosť rastlinných tkanív a veľkosť plochy povrchu pretože čím je tkanivo priepustnejšie a plocha väčšia, tým rýchlejšie prebieha sušenie. Najpodstatnejšími podmienkami pre sušenie ovocia sú teda prúdiaci vzduch a teplo. V spôsobe sušenia sa vždy snažíme o to, aby celý proces prebiehal rýchlo a rovnomerne. Dodržujeme optimálne teploty, ktoré sa líšia podľa druhu ovocia a celým procesom sa snažíme v ovocí zachovávať maximum živín.
OKREM VÝROBY VLASTNÝCH VÝROBKOV PONÚKAME SLUŽBU SUŠENIA VAMI PRIVEZENÉHO OVOCIA.