Na prípravu a uskladnenie ovocných kvasov zásadne používame potravinárske kade určené na kvasenie
s objemom 120 litrov (čisté), zatvorené vekom s kvasnou rúrkou, aby pri kvasení vznikajúce plyny mali kade odchádzať a aby sa do kade nedostali mušky, ktoré kvas znehodnotia.
PARAMETRE:
Druh ovocia: JABLKO
Cukornatosť: 10-15 °Bx
Kvasenie: cca 5-10 týždňov + dokvasenie 2-4 týždne
Priemerný liehový výťažok zo 100 kg ovocia cca 5-10 l 50% alkoholu
Krajina pôvodu: Česko, Slovensko, Poľsko
Predpokladaný odber: august - október
Kvas je potrebné si objednať vopred. Po dohode je možný za poplatok odvoz kvasu priamo do Vami vybranej pálenice v rámci TN kraja. V prípade väčších objemov aj v rámci celého Slovenska.
Žiadne komentáre
Žiadne komentáre
Nový komentár